Военнослужещи от Военноморските ни сили унищожиха днес плаваща мина на

...
Военнослужещи от Военноморските ни сили унищожиха днес плаваща мина на
Коментари Харесай

Военни специалисти унищожиха плаваща мина край Тюленово

Военнослужещи от Военноморските ни сили унищожиха през днешния ден плаваща мина на 200 метра от брега против с. Тюленово. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

Сигнал за плаващ предмет, наподобяващ морска мина, е получен през днешния ден в Щаба на Военноморските сили от регионалния шеф на Добрич. Около 11.30 ч. мината е локализирана, показват от ведомството.

След осъществени калкулации на скоростта напразно и морското течение от специалисти в Щаба на Военноморски сили бе вдигнат дежурният вертолет „ Пантер “ от морската вертолетна авиобаза „ Чайка “. В 14.50 ч. екипажът на вертолета откри мината, съобщи координатите и остана в региона. Издадено бе навигационно уведомление до мореплавателите за заплахата.

Бързоходен катер 213 с военнослужещи от формированието за разузнаване и заличаване на невзривени бойни муниции, с началник капитан III сан Илия Стойчев, извърши преход до мястото. Военните експерти класифицираха мината като котвена, вид „ Ям “, приведена в бойно състояние. В 16.45 ч. мината беше унищожена с следен гърмеж от групата водолази-взривчици.

Военноморските сили не престават да поддържат подготвеност за проучване и противоминни дейности, с цел да обезпечат свободното мореплаване в българските морски пространства.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР