Военнослужещи от състава на 101-ви алпийски полк помагат на населението

...
Военнослужещи от състава на 101-ви алпийски полк помагат на населението
Коментари Харесай

41 военни помагат за изграждане на диги в Смолян

Военнослужещи от състава на 101-ви алпийски полк оказват помощ на популацията в Смолян. Вследствие на изобилните превалявания в града е оповестено бедствено състояние.

Модулното формирование е в състав от 41 военнослужещи, които със профилирана техника построяват насипи на река Черна в кв. Устово в града. Действията им се управляват от командира на алпийците полковник Димитър Кацаров.

Припомняме, от началото на денонощието в пожарните служби в страната са получени над 70 сигнала за катастрофи , свързани с усложнената метеорологична конюнктура .

На телефон 112 са подадени 15 сигнала за местни наводнения на територията на област Смолян.

 Бедствено състояние в Смолян
Бедствено състояние в Смолян

Река Черна преля

Припомняме, от 14 и 30 часа през днешния ден е спряно придвижването по пътя Асеновград - Смолян . Причина за краткотрайното ограничаване са паднали скални парчета на пътното платно на към 10 км след Бачково, наоколо до разклон за Югово.

Ограничено е придвижването по път II-86 Чепеларе-Проглед заради срутване на наноси на платното. Обходният маршрут е: Смолян - Девин - Кричим - Пловдив и назад.

Поради сриване на скални маси в една лента се реализира придвижването по път II-86 в сектора Бачково - Нареченски бани . Трафикът е в една лента и по пътя III-8681 Рудозем - Смилян при Бяла река , поради проваляне на пътното платно.

Временно придвижването по път III-866 Смолян - Стойките в кв. " Райково " в Смолян е лимитирано за всички транспортни средства . Причината е наводнено пътно платно от река Черна. Обходните направления са през уличната мрежа на Смолян.

Поради срутване на земна маса придвижването по пътя III-197 Грохотно - Девин в рамките на Девин е в една лента .

Ограничено е придвижването по път III-8631 Момчиловци - Лъки заради зародило свлачище . Шофьорите да карат с нараснало внимание. Обходен маршрут: Момчиловци - Соколовци - проход " Рожен " - Лъки и назад.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР