Военноморските сили ще започнат произволно тестване на SEAL и специални бойни части за стероиди

...
Военноморските сили за първи път ще започнат произволно тестване на
Коментари Харесай

Военноморските сили за първи път ще започнат произволно тестване на силите си за специални операции за стероиди и други лекарства за подобряване на ефективността (PEDs) в началото на ноември, като се вземат новаторска стъпка, на която военните лидери отдавна се съпротивляваха.

Всички SEAL и други сили за специални военни операции ще трябва да се подложат на случаен тест на урината за лекарства. Целта на новото тестване е да се гарантира, че както обучаемите SEAL, така и ветерани от специалните части не използват PED, за да се справят с екстремните физически предизвикателства на специалната война.

Контрадмирал Кийт Дейвидс, командир на Военноморското командване за специални военни действия обяви новата програма в петък в съобщение до своите сили, като го нарече необходимо да се защити тяхното здраве, безопасност и военна готовност. Военноморските сили ще бъдат първите, които ще започнат произволни тестове, но командването на специалните операции на армията каза, че скоро ще последва примера, въпреки че не е обявена начална дата.

смъртта на кандидат за военноморски тюлен в началото на миналата година.

< p>Кайл Мълън, на 24 години, колабира и почина от остра пневмония само часове след завършване на изтощителния тест на Hell Week на SEAL. Доклад заключава, че Мълън от Маналапан, Ню Джърси, е починал „при изпълнение на служебния си дълг, а не поради собственото си лошо поведение“. Въпреки че тестовете не откриха доказателства за лекарства за повишаване на ефективността в неговата система, доклад на Командването на военноморското образование и обучение казва, че той не е бил изследван за някои стероиди, тъй като необходимите проби от кръв и урина не са налични, и че множество флакони с лекарства и спринцовки по-късно бяха открити в колата му.

По-широкото разследване на NETC на обучението на SEAL отбеляза употребата на лекарства за повишаване на ефективността като значителен проблем сред онези, които искат да станат елитни командоси, и препоръча много по-стабилни тестове.

Разследванията през 2011, 2013 и 2018 г. на предполагаема употреба на стероиди от кандидатите на SEAL доведоха до дисциплина и искания за засилено тестване. Използването на тестове за космени фоликули беше отказано най-малко два пъти от лидерите на ВМС през това време, а произволните тестове за стероиди не бяха разрешени от Министерството на отбраната.

Дейвидс поиска промяна в политиката, за да позволи скрининга и през януари заместник-секретарят по персонала на Пентагона одобри изключение, разрешаващо произволно тестване в рамките на военноморските сили за специална война. Тестването засяга само около 9 000 военнослужещи и резервисти на активна служба в командването. Цивилните не са включени.

„Тази поетапна, произволна инициатива за тестване в цялата сила е много повече от регулаторна стъпка — това е проактивна демонстрация на нашия непоколебим ангажимент към здравето, безопасността и оперативната готовност на всеки член на общността на NSW, “, каза Дейвидс в съобщението си до силите.

Подполковник Майк Бърнс, говорител на командването на специалните операции на армията, каза, че също е одобрен за произволно тестване и работи по разработването на програма.

Военноморските сили са предоставили $225 000 за финансиране на договора за тестване до края на този месец и се очаква да струва около $4,5 милиона на година за следващите две години.

Отбелязвайки, че наркотиците са незаконни, Дейвидс каза, че „твърди сме, че всяко число над нулата е неприемливо, независимо дали по време на обучение или надолу“, когато моряците са разположени. И призова моряците да говорят със своите съотборници и командири за лекарствата и техните рискове.

„Имам непоклатима вяра в нашия колективен ангажимент и издръжливост. Нека се справим с това заедно“, каза той.

Според командването на персонала все още ще бъде разрешено да получава лекарства с рецепта до лекуват легитимни медицински състояния.

Лидерите на командването също така подчертават, че има само анекдотични доказателства за употреба на лекарства за подобряване на ефективността в редиците.

Между февруари 2022 г. и март 2023 г. Военноморският център за специални военни действия проведе повече от 2500 скринингови теста и откри 74 бойци от SEAL или специални бойни екипажи с повишени нива на тестостерон, каза командването. В него се казва, че трима кандидати в крайна сметка са дали положителен тест за лекарства за подобряване на представянето. Тестовете за тестостерон са по-често срещани, но по-малко прецизни и е необходим допълнителен скрининг за идентифициране на употребата на стероиди.

Новото тестване на случаен принцип ще изисква моряците да предоставят две проби от урина. Единият ще бъде изпратен в Лабораторията за изследване и тестване на спортната медицина, авангардна лаборатория, използвана от международния спорт за тестване за допинг, а един ще отиде в Лабораторията за скрининг на наркотици на флота Great Lakes, за да провери за стандартни лекарства.

Ако резултатът от теста е положителен, морякът ще бъде уведомен, ще има предварително разследване и ако няма правна причина за лекарствата, морякът ще подлежи на дисциплинарно наказание и отстраняване от силата. Кандидат за SEAL или SWCC ще бъде отстранен от обучение.

Съгласно процедурите на военноморските сили, всички SEAL и SWCC са информирани за забраната на веществата и подписват потвърждение за забраната.

Докладът на NETC, публикуван по-рано тази година, предполага, че кандидатите за SEAL може да са получили противоречиви съобщения относно употребата на лекарства за подобряване на ефективността. В един случай беше отбелязано, че по време на дискусия относно политиката с класа на Мълън, инструктор, който не беше идентифициран, каза на моряците, че всички типове хора преминават през курса, включително „стероидни маймуни и кльощави силни момчета. Не използвайте PEDS, това е измама и нямате нужда от тях. И каквото и да правите, не ви хващат с тях в стаята на казармата.“

В доклада се казва, че след „неловко мълчание“ инструкторът добави, "това беше шега." В него се казва, че някои кандидати го тълкуват като имплицитно одобрение на употребата на наркотиците. И отбеляза, че рутинните инспекции на казармите са открили наркотиците или моряците са признали употребата им.

Дейвид Мартин допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР