Военноморските сили (ВМС) на САЩ в понеделник станаха третият клон

...
Военноморските сили (ВМС) на САЩ в понеделник станаха третият клон
Коментари Харесай

Блокадата в Сената остави без титулярни началници американските въоръжени сили

Военноморските сили (ВМС) на Съединени американски щати в понеделник станаха третият клон на американските въоръжени сили, който към този момент няма доказан от Сената шеф за първи път в историята, защото републикански сенатор продължава да блокира всички военни номинации, предава Ройтерс, представен от.

Пенсиониращият се шеф на военноморските сили адмирал Майк Гилдей се отдръпна от командването в понеделник. Така Военноморски сили, Армията и Морската пехота към този момент са без доказани командващи.

" Това е невиждано. Не би трябвало да е по този начин. И не е безвредно ", сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин по време на гала по освобождението на адмирала от Военноморската академия в Анаполис, Мериленд.

Републиканският сенатор Томи Тъбървил, който съставлява Алабама, блокира стотици военни номинации, като сподели, че Пентагонът непозволено употребява държавно финансиране за покриване на пътни разноски за аборти на военнослужещи и лица на тяхна прехрана.

" Това широкообхватно задържане подкопава военната подготвеност на Америка. Това попречва способността ни да задържим най-хубавите си офицери и прекатурва живота на прекалено много американски военни фамилии ", добави Остин.

Президентът Джо Байдън номинира адмирал Лиза Франчети да управлява флота, историческа стъпка, която ще унищожи бариерата сред половете в американската войска, като я направи първата жена, която командва службата и би станала член на Съвета на началник-щабовете - в случай че и когато Сенатът удостовери нейната номинация. Дотогава тя ще управлява Военноморски сили като краткотрайно изпълняващ длъжността.

След като предходната година Върховният съд на Съединени американски щати анулира решението от 1973 година Роу против Уейд, признаващо конституционното право на аборт, Пентагонът сподели, че ще покрие пътните разноски за военнослужещи, които желаят аборт, и до 21 почивни дни.

Няколко щата имат стеснен достъп до аборти, откакто решението Роу против Уейд беше анулирано, а военните настояват, че дамите военнослужещи не могат да избират къде да бъдат ситуирани.

Одобрението на Сената за военни покачвания нормално е безпрепятствено. Блокадата на Тъбървил не може да попречи на Сената, в който демократите разполагат с болшинство, да гласоподава за каквото и да е покачване, само че може фрапантно да забави процеса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР