Военномедицински екип замина за участие в мисията на НАТО Решителна

...
Военномедицински екип замина за участие в мисията на НАТО Решителна
Коментари Харесай

ВМА изпрати нов екип на мисия в Афганистан

Военномедицински екип отпътува за присъединяване в задачата на НАТО " Решителна поддръжка " в Афганистан.

Международната задача на НАТО в Афганистан е фокусирана върху подготовката, подпомагането и даването на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимоотношение с афганистанското държавно управление, сътрудниците и другите интернационалните организации, ангажирани в района. Участието ни в задачата е според отговорностите на България като член на НАТО.

Майор Мария Георгиева - доктор борден към Научно-приложен център по военномедицинска експертиза, авиационна и морска медицина – Пловдив и старши сержант здравна сестра Ванина Иванова от поделението в Стара Загора към МБАЛ - Сливен ще се грижат за здравето на 37-мия български контингент на Въоръжените сили.

В края на месец ноември български военни медици отпътуваха за Мали, където ще вземат участие в Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на Мали. Поредният екип ще се грижи за здравето на персоналния състав на щаба на интервенцията, основан в столицата Бамако.

Българските военни лекари вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Това е извънреден отзив за високия рейтинг освен на ВМА, само че и на Българската войска при присъединяване в интернационалните задачи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР