Военномедицинска академия изпрати пореден екип на мисия в МалиВ следващите

...
Военномедицинска академия изпрати пореден екип на мисия в МалиВ следващите
Коментари Харесай

Български военни медици заминаха за Мали

Военномедицинска академия изпрати следващ екип на задача в Мали

В идващите 4 месеца експертите ще се грижат за персоналния състав на щаба на интервенцията, който е основан в столицата Бамако.

Това оповестиха от ВМА.


Национален пълководец на българския контингент е старши лейтенант доктор Георги Семовски. Той работи като помощник в Катедра „ Медицина на бедствените обстановки ” във ВМА. За него това ще бъде втора задача в африканската страна.

В екипа са включени още участвалият към този момент в три задачи – две в Афганистан и една в Мали, старшина Васил Ганчев, както и две медицински сестри – младши сержант Гергана Георгиева и младши сержант Даяна Йорданова. Те са измежду приключилите първия випуск военномедицински сестри, подготвени по тристранния план сред ВМА, ВВМУ и МУ-Варна.

" Вие проправихте пътя на младежите и това ни изпълва с горделивост. Този път не е елементарен, само че е заслужен. Пожелавам ви да се върнете здрави и като мощен и обединен екип. На добър час ", пожела полк. доцент Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото здравно обезпечаване.

Българските военни медици вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР