Военноапелативната прокуратура ще проверява отказа на Софийската военно-окръжна прокуратура да

...
Военноапелативната прокуратура ще проверява отказа на Софийската военно-окръжна прокуратура да
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява отказа да се разследва одита на ВМА

Военноапелативната прокуратура ще ревизира отхвърли на Софийската военно-окръжна прокуратура да проверява одита на Военномедицинска академия. Това става ден, откакто здравният министър проф. Николай Петров подаде оставка след изнесени данни , че до момента в който е бил шеф на ВМА е възлагал публични поръчки на компании, представлявани от лице в близки взаимоотношения с щерка му.

От прокуратурата оповестиха, че още в края на март Министерството на защитата е изготвило отчет за финансовия одит на ВМА. В отчета не е открито публични поръчки да са печелени от компании, ръководени от свързани лица , само че са установени други нарушавания на Закона за публичните поръчки, както и за осъществяване на обилни икономии от страна на управлението на болничното заведение.

Назначеният боен следовател обаче е дал мнение, че следствие на би трябвало да има, защото липсват данни за осъществено закононарушение. Постановлението е изпратено на министъра на защитата и на началника на ВМА и не е обжалвано. Въпросният отвод от следствие ще бъде подложен на инспекция от Военноапелативната прокуратура.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР