Военно-транспортен самолет Ан-12 катастрофира на запад от летището в Кавала.

...
Военно-транспортен самолет Ан-12 катастрофира на запад от летището в Кавала.
Коментари Харесай

Самолет на украинска компания се разби в Гърция


Военно-транспортен аероплан Ан-12 катастрофира на запад от летището в Кавала. Предполага се, че машината е превозвала рисков товар.

Пожарът на мястото на злополуката в Гърция

Военно-транспортен аероплан Ан-12, благосъстоятелност на украинската компания Meridian, се разруши западно от летището в Кавала в североизточна Гърция. Както излиза наяве от данни на службата за следене на придвижването на самолетите Flightradar24, машината е изхвърчала от Ниш и е пътувала към Аман, столицата на Йордания.

На видеозапис на гръция уебсайт earthnews.gr се вижда по какъв начин обхванатият от пламъци аероплан бързо се снижава, пада на земята и следва гърмеж. По информация на Ройтерс на борда е имало осем души. В момента текат издирвателни и избавителни интервенции.

Самолетът може да е превозвал рисков товар

Представител на гръцката Гражданска отбрана съобщи пред медиите, че самолетът евентуално е превозвал 12 тона токсични материали. " Разглеждам този товар като рисков ", сподели един от пожарникарите. Очевидци оповестяват за многочислени гърмежи на мястото на рухването на самолета. Информационните организации не изключват вероятността самолетът да е превозвал муниции. Мястото на произшествието е отцепено. По думите на началника на Гражданската отбрана в Кавала Ставрос Кивракис, е била дадена заповед пожарникарите и публицистите да не се доближават на по-малко от един километър до машината поради вероятната токсичност на товара.

Преди злополуката екипажът е съумял да предизвести, че, след което гръцките диспечери разрешили на самолета да кацне спешно в Солун или в Кавала. Пилотът избрал Кавала, само че по този начин и не съумял да извърши кацането.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР