Военно-апелативният съд разглежда жалби на задържанитеПреснимали доклади на ДАНС и

...
Военно-апелативният съд разглежда жалби на задържанитеПреснимали доклади на ДАНС и
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на обвинени в шпионаж

Военно-апелативният съд преглежда тъжби на арестуваните
Преснимали отчети на ДАНС и ДАР за президента, премиера и ръководителя на Народно събрание

Внасят още 4 тома с доказателства

Военно-апелативният съд удостовери през днешния ден ареста на двама от арестуваните за шпионаж в интерес на Русия. Зад решетките остават полк. Петър Петров, зам.-началник на бюджетната дирекция на Министерство на защитата и Любомир Медаров - някогашен боен шпионин, който след пенсионирането си е назначен на работа в секретната секция на Народното събрание. Заседанията по жалбите на останалите арестувани продължиха и след публицистичното привършване на броя.

Както писа “Труд”, петима някогашни и настоящи военни и брачната половинка на единия от тях, която е рускиня, бяха задържани на 19 март и упрекнати за шпионската спекулация. На независимост остана единствено един, който направи цялостни признания. Софийския военно-окръжен съд наложи на останалите “задържане под стража”, а те апелираха.

Днес военните прокурори показаха в съда още 4 тома с доказателства. По информация на Българска национална телевизия измежду новите материали имало и СРС, в които в ареста арестуваните се уговаряли какви пояснения да дадат за откритите у тях секретни документи. Пишело също, че в Народното събрание Любомир Медаров постоянно преснимал отчети на ДАНС и Държавна организация “Разузнаване”, планувани единствено за президента, премиера и ръководителя на Народно събрание. Пак съгласно Българска национална телевизия “изпускането” на посочения за резидент Иван Илиев и повторното му задържане в региона на Руското посолство не било инцидентен ход.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР