Военният съюз НАТО ще продължи да гарантира сигурността на членовете

...
Военният съюз НАТО ще продължи да гарантира сигурността на членовете
Коментари Харесай

Шолц уверен в бъдещите гаранции за сигурност на НАТО

Военният съюз НАТО ще продължи да подсигурява сигурността на членовете си през идващите десетилетия и би трябвало да се направи всичко, с цел да бъде постоянен, сподели немският канцлер Олаф Шолц, представен от " Ройтерс ".

Шолц приказва, откакто някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп провокира отвращение измежду съдружниците на Съединени американски щати, като загатна, че Съединените щати може да не защитят членовете на НАТО, които не харчат задоволително за отбрана срещу евентуална съветска инвазия.

На въпрос дали Германия се нуждае от нова теория за сигурност без Съединените щати, Шолц сподели:  " Аз съм уверен трансатлантик, корав покровител на НАТО и съм твърдо уверен, че НАТО ще продължи да подсигурява нашата сигурност през идващите десетилетия ".

Независимо от резултата от президентските избори в Съединени американски щати, европейският дирек на НАТО би трябвало да бъде доста укрепен, сподели Шолц и добави, че работи особено по този въпрос, особено с френския президент Еманюел Макрон.

Съединените щати по едно и също време завоюваха въздействие в Европа посредством НАТО и неговите гаранции за сигурност, добави той.

" Правилно и значимо е всички сътрудници от НАТО да свършат своята част, с цел да подсигуряват, че алиансът е допустимо най-силен - за това е задачата от 2% ", сподели Шолц, добавяйки, че Германия е постигнала тази цел тази година.

Коментирайки настояванията на сътрудник от ръководещата коалиция за разискване на нуклеарната отбрана с Франция, Шолц сподели, че ядреният боеприпас на НАТО не се основава единствено на американски оръжия и че Германия е имала непосредствен разговор с Франция.

Шолц, който се срещна с президента на Съединени американски щати Джо Байдън на посещаване във Вашингтон предходната седмица, сподели, че Байдън е изглеждал доста съсредоточен и съдбоносен, отхвърляйки подозренията по отношение на възрастта на президента.

" Разговаряхме дълго и в детайли. Той е може би един от американските политици с максимален опит в международната политика. И има ясна визия за развиването в личната си страна ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР