Военният министър проф. Тодор Тагарев направи остро изказване за Русия

...
Военният министър проф. Тодор Тагарев направи остро изказване за Русия
Коментари Харесай

Проф. Тагарев безкомпромисен: В наш интерес е Русия да загуби тази война, да се разбере, че не може със сила да заграбва територии, да убива и да изнасилва 

Военният министър проф. Тодор Тагарев направи остро изявление за Русия и Владимир Путин. " Важно е за всеки българин да разбере, че цяло Европа се е обединила към нуждата да помогнем на Украйна, разбирайки стратегическия резултат на това украинските сили да освободят цялата си територия, с цел да има дълготраен мир. Защото другият сюжети е Русия да успее да завладее някакви територии и като събере нови сили да продължи с нападателните си планове. Това е разбирането в Европейски Съюз, което за жалост бидейки манипулирано от доста разнообразни тези, го няма ". Това разяснява пред bTV министърът на защитата.
 
Приключването по някакъв метод на тази война не е в наш интерес. В наш интерес е Русия да бъде изтласкана, да се разбере, че не може със мощ да заграбва територии, да убива и да изнасилва. Трябва да се върнем към интернационалния правов ред, когато Русия загуби тази война, уточни той.
 
Съветник съм бил по военните въпроси освен на Украйна, само че и на доста други страни - Чили, Монголия и още две дузини страни. Все отново в действителност най-вече съм ходил в Украйна и познавам хората. Те са доста по-близки до нас като мислене, характер и мироглед, в сравнение с руснаците. Но това нашето общество не го чува.
Просто съм приказвал с тях, знам по какъв начин мислят. Приличаме си доста. Това ми даде опция да познавам обстановката доста по-добре, в сравнение с други хора, които като избухна войната почнаха да разясняват за какъв брой дни Киев ще падне. Аз още в първите часове на войната споделих, че украинците няма да се дадат по този начин елементарно, добави проф. Тагарев.
 
Путин доста сбърка. Войната в Афганистан ще му се стори като разходка в гората за гъби. Там те за 10 години имаха към 15 000 жертви. А тук за 15 месеца по разнообразни оценки имат сред 100 000 и 250 000 убити - единствено Русия, разяснява министърът. 
 
И отново дублирам, че от стратегически интерес за страната ни е Украйна да победи в тази война, тъй като това е единственият поръчител за мир в Черноморския район, безапелационен е той. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР