Военният министър парира критиките на БСП за решението на кабинета

...
Военният министър парира критиките на БСП за решението на кабинета
Коментари Харесай

Каракачанов за F-16: Армията ни трябва да бъде въоръжена с най-мощния самолет на Балканите

Военният министър парира рецензиите на Българска социалистическа партия за решението на кабинета да преговаряме със Съединени американски щати за покупката на F-16.  Той го разгласи за най-мощния и първокласен изтребител, който е необходим на страната ни, написа " Канал 3 ".

``
реклама

" За следващ път ставаме очевидци на един спор, в който политическите пристрастености, а и политическите сметки надвиха над националните ползи и сигурността на България. Ние не гласуваме Народно събрание да вземе решение да подписа договорка на следващия ден, а да стартираме договаряния. Изказваха се откровени неистини, меко казано лъжи, уточни той.

И напомни, че от 2004 година вървят опитите за рационализация на българските въоръжени сили все нещо не се случва. Докога? ", попита военният министър. няма никакво значение дали е шведски, или руски, значимото е българската войска да бъде въоръжена с най-мощното, най-качествено въоръжение. Ако ние закупим самолета Еф - 16, блок 70, ние ще имаме преимуществото, че ще имаме най-модерния аероплан. Да твърдим, че подобен аероплан няма, това, че го няма на всеобщия пазар, в магазина, не значи, че го няма. Пето потомство е този аероплан, изясни за модификацията Каракачанов.

Каракачанов посочи, че този изтребител ни се дава в цялостен пакет съоръжение, по отношение на останалите две предложения.

Репликата му бе във връзка офанзивите на Българска социалистическа партия и рецензията на Румен Гечев, че подобен аероплан още нямало и не било несъмнено дали ще литне, или няма да литне. Каракачанов парира и обвиняването на социалистите, че президентът Румен Радев е бил изолиран от целия развой. По-рано такива обвинявания насочи Валери Жаблянов, който упрекна болшинството, че не поканило висшия главнокомандващ да участва на дебатите.

" Още една нечиста сделка през днешния ден ", назова Каракачанов изказванията на социалистите, че сумата за покупката ще бъде милиарди. Отклонението е до получените досега оферти. Каракачанов уточни, че в случай че стартираме изначало, отново ще стигнем до средата и напомни, че след 14 години приказки имаме като резултат един " геврек ".

Решението е в ръцете на българското Народно заседание. Аз персонално ще благодаря на всички от името на МО, само че най-много на българските военнослужещи. Всеки един български депутат, който през днешния ден поддържа държавното управление, ще гласоподава за сигурността на България и една съвременна българска авиация ", приключи словото си след повече от 3 часа диспути военният министър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР