Военният министър на САЩ Джеймс Матис заяви в Сеул, че

...
Военният министър на САЩ Джеймс Матис заяви в Сеул, че
Коментари Харесай

Пентагонът: Няма да изтегляме американски войници от Южна Корея

Военният министър на Съединени американски щати Джеймс Матис съобщи в Сеул, че страната му няма да изтегля военнослужещи от Южна Корея, макар че Пхенян и Вашингтон не престават договарянията и решението на Съединени американски щати да анулират военни игри, осведомят международни организации.

Матис разясни, че ще се резервира актуалното равнище от 28 500 американски военнослужещи в Южна Корея.

" Ангажиментът на Съединени американски щати към Република Корея остава хладнокръвен и Съединени американски щати ще продължат да употребяват цялостния набор от дипломатически и военни благоприятни условия, с цел да извършват този ангажимент. Това включва поддържане на актуалните равнища на американски сили на Корейския полуостров ", разгласи шефът на Пентагона след среща с южнокорейския си сътрудник.

Матис добави, че двете страни ще продължат да си сътрудничат в напъните за " реализиране на цялостно, проверимо и необратимо нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров ".

През предходната седмица Съединени американски щати оповестиха, че приключват взаимни военни игри с Южна Корея. Решението е вследствие на обещанието на водача на КНДР Ким Чен-ун да работи за " цялостно нуклеарно разоръжаване ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР