Военният министър на Израел Авигдор Либерман обяви, че сирийският президент

...
Военният министър на Израел Авигдор Либерман обяви, че сирийският президент
Коментари Харесай

Израел настоя за по-сериозна намеса на САЩ в Сирия, тъй като Асад печелел войната

Военният министър на Израел Авигдор Либерман разгласи, че сирийският президент Башар Асад печели войната в страната и прикани Съединени американски щати да засилят намесата си , защото съдружниците на Дамаск - Иран и " Хизбула ", ускоряват позициите си в Сирия , оповестява " Ройтерс ".

Коментарите на Либерман бележат поврат в позицията на Израел , където висши политически лица през цялото време на спора в Сирия през 2011 година доникъде на 2015 година постоянно предвидиха, че Асад ще загуби контрола над страната си и ще бъде свален от власт.

" Виждам дълга интернационална опашка, наредила се да ухажва Асад, в това число западни страни , в това число умерени сунити. Внезапно всички желаят да се сближат с Асад . Това е невиждано . Тъй като Асад печели, всеки се подрежда на опашката ", акцентира израелският боен министър.

В края на 2015 година Русия оказа помощ на Асад да промени хода на събитията с военна интервенция, която сложи силите на Москва на бойното поле дружно с най-мощните врагове на Израел - Иран и ливанската радикална формация " Хизбула " - против сирийските бунтовници.

Съединени американски щати концентрираха дейностите си в Сирия върху битката против терористи като ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), което разтревожи Израел, който се опита да убеди както Вашингтон, по този начин и Москва, че възходящото въздействие на Иран е най-голямата опасност.

През десетилетията под ръководството на фамилията на Асад, Сирия беше зложелател на Израел, като техните армии влязоха във военни конфликти през 1948, 1967, 1973 и 1982 година Докато в огромна степен се пази от интервенция в сирийския спор, Израел се пробва да влияе върху международните сили, участващи в спора и предизвести, че може да реализира боен удар, с цел да попречи на Иран и " Хизбула " да засилят в допълнение позициите си по неговата северна граница.

" Надяваме се, че Съединени американски щати ще бъдат по-активни на сирийската сцена и в Близкия изток като цяло ", уточни Либербан и добави: " Ние сме в борба с руснаците, иранците, а също с турците и " Хизбула ", и това не е елементарен въпрос. "

Либерман не е разяснил какви дейности е изискал от администрацията на американския президент Доналд Тръмп, върху която Израел оказва лобистки напън за уверения, че силите на Иран и " Хизбула " няма да бъдат ситуирани покрай неговата граница или да основат бази в Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР