Военният министър Георги Панайотов е готов да остане в следващо

...
Военният министър Георги Панайотов е готов да остане в следващо
Коментари Харесай

Военният министър готов да остане в следващо правителство

Военният министър Георги Панайотов е подготвен да остане в последващо държавно управление. Това стана ясно от негово изявление за Нова тв. Панайотов призна, че е мислел за възможното си оставане в постоянно или последващо служебно държавно управление, в случай че получи покана за това. Определящи за решението му ще бъдат програмата, министър председателят, екипът. А в случай че го поканят в постоянно държавно управление и парламентарната поддръжка, което то би имало.

Има подготвеност за изпращане на техника и хора по границата за справяне с възможен мигрантски напън. Трябват обаче четири милиона лв., които военното министерство няма. Затова е нужна актуализация на бюджета, съобщи още министър Георги Панайотов.

„ Очаква се мигрантски напън на българската граница и ние се приготвяме за това. Вчера имахме координационна среща с присъединяване на всички институти и министерства, организации, които имат касателство по този въпрос. Ще би трябвало да се взимат спомагателни ограничения. Освен тези, които са написани по настоящите проекти, с цел да можем да сме сигурни, че българската територия ще бъде непокътната ”, съобщи Георги Панайотов.

„ Министерството на защитата има подготвеност, само че не разполага с финансовите запаси, не са планувани такива финансови запаси в бюджета и с цел да се осъществя, с цел да бъде извършена тази интервенция по разполагане на военнослужещата техника по българската граница, на нас ще ни трябват средства ”, сподели Панайотов. „ Разчетите са, че за един месец при оптимално присъединяване, на тази численост, която загатнах – т.е 1050 военнослужещи и 145 единици бойна техника, ще ни трябват към четири милиона и двеста хиляди лв. ”, изясни военният министър.

Над 500 военни са взели участие досега в гасенето на пожари в страната. Скоро се чака да имаме още един аероплан, който да може да взе участие в гасенето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР