Военният конфликт между Русия и Украйна не оставя никой безразличен.

...
Военният конфликт между Русия и Украйна не оставя никой безразличен.
Коментари Харесай

Да търсиш под вола теле, или как църква в Хисаря беше обвинена в пропаганда

Военният спор сред Русия и Украйна не оставя никой апатичен. Поради това непрекъснато сме нащрек за политическа агитация и ревниво браним своята позиция. Това даде и мотив църквата „ Успение Богородично ” в Хисарския квартал Момина баня да стане обект на рецензия от четец на TrafficNews .
Прочетете още
„ Искам да изкажа възмущението си от това, което видях през днешния ден. На отмора сме в град Хисаря и разхождайки се в един от кварталите им - кв. Момина баня, се натъкнах на необикновена за мен панорама. На църквата има изрисувано украинското знаме. Това обикновено ли е? Църквата не е ли място, което би трябвало да резервира индиферентност? Защо до момента не са нарисували българското знаме или друго - на Иран, на Ирак? Защо би трябвало да опетняват църквата? Кой носи отговорност за това действие? Надявам се посредством вас да се обърне внимание и да се потърси отговорност на тези, които са сторили това ”, разяснява засегнат четец.

Репортер на медията ни се свърза с отец  Димитър от въпросната черква, който изрично отхвърли да има връзка сред цветовете на знамето на Украйна и тези на вратата на храма.

„ Тези цветове са по този начин от години, още от времето на духовник Тодор Тодоров, който към този момент е мъртвец. И украинец имаме сред поповете, и даже той не ги е асоциирал с флага на Украйна. Това е чиста случайност, на мен въобще не ми е направило усещане ”, показа той пред TrafficNews .

Отец Димитър разяснява още, че доста руснаци посещават църквата и даже те не са забелязали нещо неправилно в цветовете на вратата. Той добави, че защото боята е такава от години и в храма са привикнали с нея, никой не е обърнал внимание, че може да се сметне за изложение на позиция.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР