Военния конфликт в Украйна са обсъдили по телефона американският министър

...
Военния конфликт в Украйна са обсъдили по телефона американският министър
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на САЩ и Китай разговаряха по телефона

Военния спор в Украйна са разискали по телефона американският министър на отбраната  Лойд Остин и китайският му сътрудник Вей Фънхъ. Засегнати са били и тематики, свързани с защитата и статута на Тайван.

Според прессекретаря на Пентагона Джон Кърби диалогът сред двамата министри е бил продължение на извършеният наскоро диалог между  американския президент Джо Байдън и китайския президент Си Цзинпин, а тематиката - връзките сред Съединени американски щати и Китай в региона на защитата, продължаващата инвазия на Русия в Украйна, както въпросът за Тайван.

Разговорът се провежда  след изказването на Китай, че ще ускори връзките си с Русия  и откакто китайският външен министър Ван И се причисли към съветския си сътрудник Сергей Лавров и назова западните наказания против Русия  „ противозаконни “ и „ контрапродуктивни “.

 „ Китай е подготвен да работи с Русия, с цел да издигне китайско-руските връзки на по-високо равнище в нова ера  на единодушие, реализирано от държавните глави “, са мненията от страна на Китай макар усилията  на  Съединени американски щати и НАТО  Пекин да окаже напън върху  Москва и да повлияе дейностите й в Украйна.

Относно Тайван министърът на защитата Вей Фънхъ е декларирал,че " Тайван е част от Китай и никой не може да промени статута на Тайван ", а предизвестието е, че " в случай че въпросът с Тайван не бъде прегледан вярно, това ще има нездравословно влияние върху китайско-американските връзки ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР