Украйна казва, че е „успешно“ ударила щаба на военноморските сили на Русия в Черно море, след като „ракетният удар е причинил пожар“

...
Военните заявиха, че нейните сили са успешно“ ударили щаба на
Коментари Харесай

Военните заявиха, че нейните сили са „успешно“ ударили щаба на флота в кримското пристанище Севастопол, но не казаха повече подробности.

Губернаторът на града, назначен от Русия, Михаил Развожаев, каза, че ударът е причинил пожар и никой не е пострадал извън сградата, но не говори за други жертви.

Изображение: Дим се издига в небето след ракетния удар

Пожарникарите се бориха с огъня и бяха привлечени още сили за спешна помощ - знак за големия мащаб на пожара.

A поток от линейки пристигна в сградата и шрапнели бяха разпръснати около площ от стотици метри, съобщи агенция ТАСС, добавяйки, че полицията е помолила жителите да напуснат центъра на града, където се намира военноморският щаб.

Г-н Първоначално Развожаев каза на жителите на Севастопол, че е възможна нова атака и ги призова да не напускат сградите и да не влизат в центъра.

По-късно той каза, че вече няма заплаха от въздушен удар, но повтори, че хората не трябва да отиват в централната част на града.

Министерството на отбраната каза, че пет ракети са били свалени от неговите системи за противовъздушна отбрана в отговор на атаката на Севастопол.

Не е ясно дали щабът е бил ударени при директен удар или от отломки от прихваната ракета.

Аналитикът по отбраната на Sky Шон Бел каза: „Едно от нещата, които разглеждаме отблизо през последните няколко седмици е, че украинците организират доста интензивна контраатака, но също така имаше атаки с дронове и ракети навсякъде.

Това всъщност е част от добре координиран план от Украйна.

Така че една от причините да атакуват Черноморския флот е, че се опитват да настоят флотата по-на изток.

Защо е така? Това е така, защото Черноморският флот предоставя много логистична подкрепа на руските сили в Украйна и следователно прави живота им по-труден.

По същия начин на Река Днепър, язовирът Каховка беше взривен от руснаците през юни, защото това защити фланга им. Цялата тази вода вече е намаляла и украинците продължават да монтират атаки над Днепър.

Защо това е важно? Защото фиксира руските сили от тази страна на страната. В Бахмут, който е тактически незначителен град, руснаците са поставили 70 000 до 80 000 сили там, защото е толкова символично и следователно, атакувайки го, украинците също фиксират руските сили там.

И чрез продължаване на атаките срещу Крим отново руските сили, които иначе биха били използвани за укрепване на фронтовата линия, трябваше да бъдат задържани там.

Най-накрая в Москва, извършвайки атаки с дронове там, Владимир Путин ще се тревожи и за собствената си защита.

Така че всичко това е да принуди Русия да направи приоритети за това къде позиционира военните си сили.

Прочетете още:

„Ние в Украйна няма да се откажем“

Междувременно Крим има са били засегнати от "безпрецедентна" кибератака след ракетния удар, според официален представител.

"Безпрецедентна кибератака срещу кримските интернет доставчици", отбеляза Олег Крючков, съветник на руския губернатор на регион, в Telegram.

„Откриваме прекъсвания в интернет на полуострова“, добави той. „Всички служби работят за премахване на заплахата.“

Прекъсването не е потвърдено и не е ясно какво може да го е причинило.

ракетна атака идва ден след като петима души бяха убити, когато руски ракети и артилерия обстрелваха градове в Украйна.

Също в четвъртък украинският президент Володимир Зеленски се срещна с президента на САЩ Джо Байдън и лидери на Конгреса във Вашингтон.

Г-н Байдън оказва натиск върху Конгреса да одобри допълнителен пакет от помощ за Украйна на стойност 24 милиарда долара (19,5 милиарда паунда) на фона на продължаващата инвазия на Русия.

Кримският полуостров беше анексиран от Украйна от Русия през 2014 г. действие, което по-голямата част от света смяташе за незаконно.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР