Военните предлагат да има все пак парад за 6 май

...
Военните предлагат да има все пак парад за 6 май
Коментари Харесай

Военните предлагат парад за Гергьовден, но само с техника

Военните оферират да има въпреки всичко церемониал за 6 май - Денят на храбростта и Българската войска, само че той да е само с техника. 

" Моето предложение към държавното управление ще бъде парадът да е единствено с техника, т.е. да бъде затворен за външни гости, да няма строени войнишки блокове , разгласи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред Българска национална телевизия. Към момента не е ясно каква тъкмо техника би взела участие в вероятно издание на парада в този формат. Обичайно вземат участие няколко хеликоптери, изтребители и транспортни самолети, както и малко танкове, други бронирани машини, подвижни ракетни комплекси, гаубици. 

Има три разновидността за отбелязване на празника на Българската войска и за това дали ще се състои обичайният боен церемониал на 6 май, Гергьовден, разгласи преди ден премиерът Бойко Борисов. той разгласи, че точно преди да се срещне със Светия синод, бил обсъдил и дейностите на кабинета за армията дружно с вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов.  „ Ако са добре нещата – първият вид, в случай че са зле – вторият вид, в случай че са доста зле ще бъде третият. На 30 април отново ще водим разговор с Каракачанов и тогава ще се разберем кой от трите разновидността да предложим за 6 май “, уточни министър-председателят на брифинг в Министерския съвет.

Сегашните изказвания на Каракачанов обаче явно значи, че има подготовка за церемониал, тъй като особено когато става дума за техника има доста условия, проби, инспекции.

Само преди дни, новият шеф на защитата адмирал Емил Евтимов разгласи, че Денят на храбростта и Българската войска – 6-и май, е под въпрос. Най-висшият боен обаче сподели още: „ Ще излезем с предложение под какъв формат да създадем тази среща на жителите с Българската войска. Ще намерим най-хубавата форма, само че при всички положения ще отбележим празника “. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР