Военните действия в Украйна може да приключат преди края на

...
Военните действия в Украйна може да приключат преди края на
Коментари Харесай

Русия обеща да приключи войната още днес, ако Украйна се предаде

Военните дейности в Украйна може да приключат " преди края на днешния ден ", в случай че Киев подреди на националистите да оставят оръжията си. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Украинската страна може да постави завършек на всичко това преди края на този ден; нужна е заповед към националистическите елементи да сложат оръжията си, нужна е заповед към украинските военни да сложат оръжията си; и те би трябвало да изпълнят всички претенции на Русия. Тогава всичко ще свърши преди края на деня ", акцентира той.

Коментарът на Песков беше във връзка думите на украинския президент Володимир Зеленски, че би желал да приключи военните дейности преди идването на зимата.

Всичко останало са единствено спекулации на украинския държавен глава, безапелационен бе представителят на Кремъл.

Ориентираме се по изказванията на нашия президент Владимир Путин, че специфичната военна интервенция върви по проекта и реализира задачите си, посочи той.

Запитан дали съветската страна има някакъв подобен период за привършване на спецоперацията, Песков отвърна сбито: " Не ".

По-рано английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Зеленски не би трябвало да бъде притискан от международните сили да одобри неприятно спокойно съглашение с съветския президент Владимир Путин.

Проучване, извършено в края на май, демонстрира, че към 82% от украинците считат, че Украйна не би трябвало да отстъпва територии в границите на спокойно съглашение с Русия.

По време на последните директни договаряния сред Русия и Украйна в Истанбул на 29 март се стигна до разискване на проект за спокойно съглашение, който предвиждаше също извънблоков безпристрастен статут на Украйна при непокътната опция за участие в Европейски Съюз. В него се предвиждаше споразумяване на статута на Крим и Донбас да стане на по-късен стадий.

Впоследствие този проект беше оставен настрани, а договарянията на практика стопираха, като и двете страни се упрекват взаимно за техния неуспех. Украинските управляващи неколкократно дадоха да се разбере, че не са склонни да водят договаряния, които плануват загуба на територии.

Според някогашния шеф на английския общоприет щаб лорд Ричард Данат обаче съветските войски няма да изоставен непринудено окупираните територии на Украйна, а украинският президент Володимир Зеленски ще би трябвало да одобри, че 10-15% от украинската територия ще остане под съветски надзор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР