Военните действия между Израел и Хамас бяха възобновени в петък

...
Военните действия между Израел и Хамас бяха възобновени в петък
Коментари Харесай

Израел възобнови ударите срещу Хамас

Военните дейности сред Израел и Хамас бяха обновени в петък заран след едноседмично преустановяване на огъня, предават международните организации. Двете страни в спора не съумяха да договорят следващо удължение на краткотрайното помирение, което изтече в 7 часа.Израелската войска съобщи, че е " възобновила борбата против терористичната организация " Хамас " в линията Газа ". На този декор в няколко израелски селища прозвучаха сирените за въздушна паника.

Била е прехванала една ракета, изстреляна от Газа.
През нощта настояхме за осъществяване на сегашната скица за връщане на дамите и децата. И това ще бъде направено и в утрешния ден. Посредниците, Катар и Египет, също са ангажирани с осъществяването на съглашението, тъй че към този момент примирието е реалност. Израелските сили за защита са подготвени за продължение на войната. Готови сме да нападаме когато и да е, в това число и на следващия ден.
Контраадмирал Даниел Хагари – представител на израелските сили за защита

Говорител на министерството на опазването на здравето в линията Газа заяви за 14 убити при израелски удари за два часа след края на краткотрайното помирение. Има и ранени хора.Тези данни не са доказани по самостоятелен път. Преговорите с посредничеството на Катар и Египет за обновяване на паузата не престават, сподели пред Франс прес източник, поискал анонимност.По-рано Израел освободи още една група палестински пандизчии в подмяна на заложници, държани от Хамас в Газа. 30 палестинци са били освободени като част от съглашението сред Тел Авив и палестинската формация. Те са били предадени на фамилиите им в Източен Йерусалим и на Западния бряг. Става въпрос за 8 дами и 22 малолетни момчета.Хамас, от своя страна, освободи в четвъртък общо 8 заложници – две гражданки на Русия и 6-ма израелци – дами и деца. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР