Военните действия между Израел и Хамас бяха възобновени тази сутрин

...
Военните действия между Израел и Хамас бяха възобновени тази сутрин
Коментари Харесай

Военните действия между Израел и Хамас бяха възобновени след едноседмично прекратяване на огъня

Военните дейности сред Израел и " Хамас " бяха обновени тази заран след едноседмично преустановяване на огъня, съобщи Франс прес, като се базира на свои публицисти на място.

Двете страни в спора не съумяха да договорят следващо удължение на краткотрайното помирение, което изтече в 7 ч. през днешния ден (и българско време).

Израелската войска сподели в изказване, че е " възобновила борбата против терористичната организация " Хамас " в линията Газа ". На този декор в няколко израелски селища прозвучаха сирените за въздушна паника.

По-рано израелската войска разгласи, че системата за противовъздушна защита " Железен купол " е прехванала една ракета, изстреляна от линията Газа.

В град Газа публицист от Агенция Франс Прес заяви за десетки израелски попадения в резултат на артилерийски обстрел и въздушни удари.

Споразумението за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас ", контрактувано с посредничеството на Катар и Египет, влезе в действие на 24 ноември. Първоначално за интервал от четири дни, то бе удължено на няколко пъти.

През този интервал " Хамас " и други палестински групировки освободиха над 100 от към 240-те индивида, които бяха отведени в линията Газа при офанзивата в Израел на 7 октомври. Повечето от пуснатите заложници, на процедура единствено дами и деца, са израелци. Така в плен на палестинското ислямистко придвижване остават към 140 души.

В подмяна на освобождението на заложници Израел пусна от свои затвори 240 палестинци.

Катар и Египет желаеха да издействат удължение на прекратяването на огъня с още два дни. Смята се обаче, че " Хамас " ще желае по-висока цена за останалите заложници, измежду които има израелски бойци, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР