Военните дадоха ход на тренировка за превръщането на столичната зала

...
Военните дадоха ход на тренировка за превръщането на столичната зала
Коментари Харесай

Армията тренира изграждане на полева болница в Арена Армеец

Военните дадоха ход на подготовка за превръщането на столичната зала " Арена Армеец " в полева болница. Това беше докладвано на премиера Бойко Борисов от зам.-началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов по време на ревизия в завод на " Интендантско обслужване " в Калофер, където се шият защитни дрехи. Учението се организира по предписание на министър-председателя.

Тренировката е почнала тази заран в 8.00 часа, като до края на деня всичко нужно ще бъде доставено, а на следващия ден залата ще бъде оборудвана. Третият стадий ще бъде – подготвеност за действие. В учението вземат участие чиновници на министерствата на защитата, вътрешните работи, на опазването на здравето както и чиновници на държавния запас. В болничното заведение ще има до 500 кревати.

По думите на военния министър Красимир Каракачанов, в държавния запас и Министерството на защитата са разполагаем до 15 000 кревати. Премиерът е наредил учения за построяването на полеви лечебни заведения и в други регионални градове със спортни зали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР