Военни задържаха най-малко петима висши судански правителствени служители. В столицата

...
Военни задържаха най-малко петима висши судански правителствени служители. В столицата
Коментари Харесай

Военен преврат в Судан. Премиерът е под домашен арест, а интернетът е прекъснат

Военни задържаха минимум петима висши судански държавни чиновници. В столицата Хартум са прекратени мобилните връзки и интернет. Продемократична формация прикани суданците да излязат на улицата, с цел да се опълчват на дейностите на военните, които евентуално правят боен прелом, оповестиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Според телевизия " Ал Арабия " в Хартум не работят и стационарните телефони.

Преди няколко часа в Хартум започнаха арести. арестувани са министри и членове на ръководещия Суверенен съвет, губернатора на щата, в който се намира столицата. Съобщава се, че под домакински арест е и министър председателят Абдала Хамдок. Армията е блокирала входовете към столицата.

От няколко седмици в Судан пораства напрежението сред гражданските и военните ръководители. През септември бе изработен опит за прелом, който раздели страната, засилвайки остарялото опълчване сред консервативните ислямисти, които желаят военно ръководство, и силите, свалили с всеобщи митинги някогашния автократски водач Омар Башир, напомня Българска телеграфна агенция.

Суданската асоциация на експертите, главното продемократично обединяване в страната, прикани жителите да излязат на улицата, с цел да защитят страната от дейностите на военните.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР