Военната операция на Русия в Украйна беше превантивна мярка срещу

...
Военната операция на Русия в Украйна беше превантивна мярка срещу
Коментари Харесай

Русия даде превантивен отпор на агресора: Путин на парада по случай Деня на победата

Военната интервенция на Русия в Украйна беше превантивна мярка против агресор, съобщи Владимир Путин по време на речта си на парада по случай Деня на успеха на Червения площад в Москва в понеделник .

По време на речта си президентът Путин освен похвали достиженията на руския народ по време на Втората международна война, само че и прегледа аргументите за продължаващия спор сред Москва и Киев. Русия трябваше да работи, тъй като се планираше широкомащабна атака против сепаратистките републики в източната част на Донбас, сподели той.

" Видяхме по какъв начин се развива военната инфраструктура [в Украйна]; стотици задгранични съветници започнаха работа; имаше постоянни доставки на най-модерни оръжия от страните от НАТО. Опасността нарастваше с всеки минал ден ", сподели президентът.

" Русия даде изпреварващ отпор на експанзията - това беше наложително, навременно и само вярното решение на една суверенна, мощна и самостоятелна страна ", добави той, говорейки за началото на военната интервенция.

 

" Въпреки всички различия в интернационалните връзки, Русия постоянно се е застъпвала за основаването на система за равноправна и неделима сигурност ", съобщи съветският водач.

Той напомни опитите на Москва да стартира разговор с Вашингтон за гаранции за сигурност в края на предходната година, които се оказаха безплодни.

" Страните от НАТО не желаеха да ни чуят, което значи, че в действителност са имали напълно други проекти и ние го видяхме ", сподели той. Имало е открита подготовка за наказателна интервенция в Донбас и " навлизане в нашите исторически земи, в това число Крим ", настоя Путин и добави, че Киев е оповестил и проекти за възобновяване на нуклеарния си капацитет.

 

При оповестяването на " специфичната военна интервенция " на 24 февруари съветският президент Владимир Путин съобщи, че Москва не би трябвало да повтаря грешките на руското управление от 1940-1941 година Тогава, уточни Путин, Съюз на съветските социалистически републики се е опитвал да не предизвика нацистка Германия, като " се е въздържал или отлагал най-неотложните и явни мерки, които е трябвало да извърши, с цел да се отбрани от идно нахлуване " В резултат на това, продължава президентът, моментът е бил изгубен и страната не е била готова да се опълчи на нашествието.

 

" Опитът за усмиряване на агресора преди Великата отечествена война се оказа неточност, която струваше скъпо на нашия народ... Няма да допуснем тази неточност повторно. Нямаме право да го вършим ", сподели Путин.

 

 Снимка: Риа Новости
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР