Военната авиация на САЩ отваря нов фронт на войната си

...
Военната авиация на САЩ отваря нов фронт на войната си
Коментари Харесай

Военната авиация на САЩ ще бомбардира фабриките за обработка на хероин в Афганистан

Военната авиация на Съединени американски щати отваря нов фронт на войната си в Афганистан и ще бомбардира фабриките за обработка на хероин, хвърляйки хиляди спомагателни бомби, само че специалистите предизвестяват, че това крие риска да настрои локалното население против Вашингтон, предава Агенция Франс Прес.

Увеличеното движение идва, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде необятни нови пълномощия на главнокомандващия военачалник Джон Никълсън, който е отпред на силите на НАТО в Афганистан. Броят на въздушните удари към този момент се е нараснал значително, като се чака броят на хвърлените бомби да се утрои през 2017 година.

В интервала до 31 октомври, Съединени американски щати са осъществили 3553 бомбардировки в Афганистан, спрямо 1337 за цялата 2016 година, когато президент беше Барак Обама.

Освен това, в новите правила на Тръмп е планувано, че военновъздушните сили ще могат да бомбардират самодейно талибаните, до момента в който до момента те бяха лимитирани да поддържат афганистанските си сътрудници на земята.

Никълсън анонсира серия от удари над минимум 10 лаборатории, употребявани за обработването на опиума до положението на хероин, което се чака да нанесе тежък удар върху финансирането на талибаните.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР