Военна заплаха за България няма. По-скоро политически, а не военен

...
Военна заплаха за България няма. По-скоро политически, а не военен
Коментари Харесай

Заков: Няма военна заплаха за България, имаме боеспособна армия и защита от НАТО

" Военна опасност за България няма. По-скоро политически, а не боен акт е, че сме оповестена за вражеска страна от Русия. Държавата ни е добре предпазена в границите на НАТО. Нашата войска е задоволително боеспособна и НАТО е задоволително мощно, с цел да ни отбрани. Не е най-важното какъв брой самолета, танкове, кораби и БТР-и можем да активираме. Не можем да преглеждаме нашата войска независимо. НАТО предприе ограничения за подсилване на Източния фланг и може доста бързо да реагира при положение на потребност ", съобщи министърът на защитата в оставка Драгомир Заков пред бТВ.

По думите му " едно е несъмнено - войната ще свърши на масата на договарянията ".

" Проектокабинет на Асен Василев не е обсъждан. Не се е стигало до диалози за министерски постове, тъй като мандатът бе върнат. Аз съм поел съответен ангажимент в съответен бранш, останаха незавършени задания и в случай че се разчита на моята експертиза, ще я дам ", съобщи Заков.

" Между 16-25% е нарастването на заплатите на военнослужещите. Осигурени са 100 млн. Най огромен % отиват за бойци, които най-вече страдат от инфлацията. За висшия команден състав нарастването е 16%. И цивилните служещи ще получат нарастване. Самата разпоредба би трябвало да мине през разискване ", заяви Заков и добави, че в границите на 5-6 години заплащането ще бъде доста положително.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР