Военна клетва положиха резервистите, които се обучават във факултет Артилерия,

...
Военна клетва положиха резервистите, които се обучават във факултет Артилерия,
Коментари Харесай

Резервистите във факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен положиха клетва

Военна клетва поставиха резервистите , които се образоват във факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ на Националния боен университет „ Васил Левски “ (НВУ). Тържественият строй одобри началникът на Военния университет бригаден военачалник Иван Маламов, оповестиха от Министерство на защитата.

„ Гордейте се с избора, който сте създали, тъй като няма по-достоен избор от този да посветите себе си на армията и на България “. С тези думи се обърна към обучаемите бригаден военачалник Иван Маламов.

В словото си той добави още: „ Вие сте първите, поели по този път. Той не е елементарен, само че е доблестен. Тук ще получите отлична военна подготовка и за всички старания, които полагате от първия ден, и ще продължите да полагате до края.

За всички жертви, които вършиме, ще получите самопризнание и персонално задоволство. Заедно с вас ще очертаем пътя и философията на срочната работа в доброволния запас.

Служба, която е опция за по-гъвкав метод и разширение на образованието на българските жители за придобиване на умения, свързани със отбраната на Родината, с оцеляване при рецесии от боен темперамент, както и за асимилиране на познания за задачите и дилемите на Въоръжените сили “.

„ Полагането на военна клетва е остаряла и свята воинска традиция, символизираща лоялност, дълг и чест. Тя води началото си от онази далечна и паметна година, когато конниците на Аспарух минават Дунава и се заклеват тази земя да бъде вечно българска “. С тези думи към резервистите се обърна началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков.

„ С клетвените слова „ Заклех се “, вие положихте клетва за честност пред родината, пред вашите командири и вашите фамилии. Поемате нелеката отговорност да пазите нашата страна и да съхранявате изконните полезности на българския народ “, добави той и благодари на целия командно-преподавателски и инструкторски състав на НВУ, който приготвя военнослужещите.

От името на всички резервисти, които поставиха клетва, отговори редови войник Димитров, който сподели: „ От през днешния ден стартира пътят на нашата професионална реализация, по тази причина е належащо всеки от нас с убеденост да продължи това, което е почнал. Днешният ден е удостоверение за избора ни да тръгнем по сложния професионален път на военнослужещия от Българската войска.

Господа командири и преподаватели, убеждавам ви, че надълбоко осъзнаваме дълга си пред родината и отговорността , която поемаме. Готови сме да пазиме родината и да пазим нейния суверенитет “.

Тържествената гала се организира пред Община Шумен и на нея участваха началникът на НВУ бригаден военачалник Иван Маламов, началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков, регионалният шеф Владимир Йолов, кметът на Община Шумен Любомир Христов, ръководителят на Общинския съвет Ася Аспарухова, близки и другари на военнослужещите.

На 25 февруари в НВУ „ Васил Левски “ във Велико Търново следва обред по полагане на военна клетва от военнослужещите на срочна работа в доброволния запас, които са в университета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР