Военен се простреля смъртоносно при учение на полигон „Сливница“ днес.

...
Военен се простреля смъртоносно при учение на полигон „Сливница“ днес.
Коментари Харесай

Войник загина по време на учение на „Сливница“

Военен се простреля смъртоносно при обучение на полигон „ Сливница “ през днешния ден.

Разследващ екип от Военно-окръжна прокуратура - София сега прави оглед на местопрестъпление за смъртоносно прострелване на военнослужещ, оповестиха от прокуратурата.

Според очевидци, след осъществяване на планувани стрелби на полигона, при събаряне на картечница „ Браунинг “ от въоръжението на бойна бронирана машина „ Гардиан “ и качването ѝ в камион, редови войник Николай Тошев, на 31 години, от военно формирование 26 400 - Благоевград се прострелял и по-късно е умрял, оповестиха от Министерство на защитата.

След осъществяване на инспекция на оръжието и отчет, че оръжието е изпразнено почнала подготовка за превозване на картечницата. В този миг се създал изстрел, вследствие на който редови войник Тошев бил тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа здравна помощ от доктор от ВМА - Пловдив, който обезпечава стрелбите. Пострадалият е превозен с кола за спешна помощ към ВМА - София. По време на пътуването лекарският екип е установил гибелта на редови войник Тошев.

Незабавно след приемане на известието, към мястото на случая е отпътувал уголемен проверяващ екип отпред с дежурния боен прокурор, дежурния боен следовател и чиновници на Военна полиция.

Образувано е досъдебно произвеждане и сега се организира оглед на място и други неотложни дейности по следствието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР