Военен самолет Су-34 се разби в непосредствена близост до жилищна

...
Военен самолет Су-34 се разби в непосредствена близост до жилищна
Коментари Харесай

Изтребител се разби и подпали жилищен блок в руския град Ейск

Военен аероплан Су-34 се разруши в непосредствена непосредственост до жилищна постройка в южния съветски град Ейск , който се намира на брега на Таганрогския залив на Азовско море в Краснодарския край. На мястото са пристигнали пожарникари и коли за спешна помощ, оповестиха за ТАСС очевидци от местопроизшествието.

Жилищният блок е на девет етажа, като пожарът е обхванал от първия до петия етаж на един вход. На собствен ред управляващите оповестиха, че четири етажа са обхванати от пожар.

Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев е отпътувал за мястото на случая, написа в неговия канал в " Телеграм "

Информацията за починали и ранени се прецизира , оповестиха от Министерството на изключителните обстановки.

Според Министерството на защитата на Русия при набиране на височина по време на подготвителен полет от военното летище на Южния боен окръг се е разрушил бомбардировач Су-34 , самолетът е паднал в рамките на град Ейск. Пилотите се катапултирали . Според тях повода за злополуката е запалване на един от моторите по време на политане. На мястото на злополуката на Су-34 в двора на един от жилищните квартали се е запалило горивото на самолета. Пожарът е обхванал няколко етажа на високия блок, като са развалени 17 жилището, написа по-късно Кондратиев в своя канал в " Телеграм ". По-рано спешните служби на ТАСС оповестиха за 15 развалени жилището. 

Според " Интерфакс " в една или друга степен са пострадали 45 жилището от жилищната постройка . Има и известия за частично срутване на няколко етажа от блока, само че това към този момент не е доказано.

Жителите на многоетажната постройка са изпратени в три центъра за краткотрайно настаняване, оповестиха за ТАСС от администрацията на Ейския регион. Хората са настанени в детски лагер, хотел и в Дома на офицерите.

Според представител на градската администрация няма вреди по общинската и комунална инфраструктура .
 Су-25 се разруши в Ростовска област
Су-25 се разруши в Ростовска област

Пилотът е загинал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР