Военен самолет Спартан транспортира родилка в тежко състояние от Балчик

...
Военен самолет Спартан транспортира родилка в тежко състояние от Балчик
Коментари Харесай

Военни с хеликоптер и самолет транспортираха родилка в тежко състояние в София

Военен аероплан " Спартан " транспортира родилка в тежко положение от Балчик в София тази заран .

Това се случи, откакто в началото в ертолет " Дофин " от състава на авиобаза " Чайка " във Варна транспортира дамата от Силистра до Балчик.

Здравният министър Асен Меджидиев благодари на Министерството на защитата за извършената интервенция и съответната реакция.

От болница " Майчин дом ", където дамата беше призната, оповестиха, че родилката е в извънредно тежко, само че устойчиво положение и в схващане, оповестява Нова телевизия.

Тя е докарана с остра кръвозагуба и ѝ е направена интервенция. Директорът на лечебното заведение проф. доктор Иван Костов съобщи, че е оптимист.

" Лично аз, в моята процедура, не съм виждал толкоз добре проведена логистика от страна на Министерството на здравеопазването и Министерството на защитата с хеликоптер и със " Спартан ". На 20-ата минута от кацането на самолета в София дамата беше на операционната маса ", посочи той.

По негови думи дамата е постъпила в " Майчин дом " в доста тежко, шоково положение, с огромна кръвозагуба. Именно това е наложило да се направи интервенция, с поддръжката на съдови хирурзи, която е траяла три часа.

Възможно е да се стигне до потребност от кръводаряване за 38-годишната родилка. За момента обаче са обезпечени задоволителни количества кръв.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР