Военен съд в Москва отхвърли жалба на лишения от свобода

...
Военен съд в Москва отхвърли жалба на лишения от свобода
Коментари Харесай

Руски съд потвърди отказа да се разследва отравянето на Навални

Военен съд в Москва отхвърли тъжба на ограничения от независимост опозиционер Алексей Навални, обвинил в " безучастие " следователите, отказали да стартират следствие след отравянето му в Сибир предходната година, съобщи Франс прес.

Говорителка на 235-и боен съд от Московския гарнизон удостовери през Агенция Франс Прес, че жалбата на главния критик на Кремъл, излежаващ присъда от 2,5 години в углавен лагер, е отхвърлена. Навални не участва на съвещанието и отхвърли да взе участие посредством видеовръзка от лагера си на 100 километра източно от Москва.

Отровен с вещество, което европейски лаборатории дефинираха като " Новичок " - невротоксин, създаден в Съветския съюз, Навални прекара седмици в кома в Русия, след това в Германия, откъдето се върна през януари и незабавно бе задържан. Осъден по дело за измами от 2014 година, той е обект и на други правосъдни процедури. Опозиционерът упрекна в отравянето си съветските служби за сигурност, работили съгласно него по заповед на Кремъл.

Руската полиция стартира през август предварителна инспекция в Сибир, като изследва местата, посещавани от Навални, и разпита очевидци. Съобщи обаче, че няма учредения да се твърди, че е осъществено закононарушение. Според съветските управляващи анализите в Русия не са посочили съществуване на никакви токсини в организма на опозиционера.

Москва непроменяемо пренебрегваше апелите на Запада за следствие по случая, приемайки версиите, че Навални не е бил токсичен, и свързваше случая с дейностите на западни секрети служби или даже с хигиеничните привички на самия опозиционер, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР