Военен командир в терористичната групировка Вагнер“ призна, че в Украйна

...
Военен командир в терористичната групировка Вагнер“ призна, че в Украйна
Коментари Харесай

Командир на „Вагнер“ призна, че е застрелял в главата 5-годишно момиче в Украйна

Военен пълководец в терористичната формация „ Вагнер “ призна, че в Украйна е прострелял малко момиче в главата. Признанието бе оповестено от съветския правозащитен план „ Гулагу-нет “.

 

Това е следващо самопризнание за ужасяващите военни закононарушения, осъществени от съветските войски на украинска земя. Бившият войник съобщи, че бойците на частната военна войска „ Вагнер “ са получили заповед персонално от Евгений Пригожин да гръмнат всички цивилни, в това число деца и възрастни. Въпросните убийства са били осъществени в Соледар и Бахмут, където от месеци се водят яростни боеве сред ЗСУ и окупаторите.

Терористичната формация „ Вагнер “ въоръжи хиляди съветски пандизчии (голяма част от които убийци) и ги изпрати на фронта в Украйна с обещанието да бъдат помилвани, в случай че се върнат живи. Kомисарят по правата на индивида на Върховната Рада Дмитрий Лубинец съобщи, че виновните за убийството на цивилни в Украйна би трябвало да бъдат осъдени.


„ В едно от видеата руснак споделя, че е прострелял в главата пет-шест годишно момиченце. Според него вагнеровците са получили заповед да унищожат всички - мъже, дами, пенсионери и даже деца “, написа в Телеграм Лубинец. Той акцентира, че при положение на удостоверение за съзнателно ликвидиране на украински деца от съветските военни би трябвало да се подхващат всички нужни ограничения за реагиране, а виновните за военните закононарушения на територията на Украйна да бъдат заслужено осъдени.


Агенция УНИАН съобщи, че двама бойци на „ Вагнер “ са признали за брутални убийства в Украйна. Един от командирите на групировката Азамат Улдаров признава в изявление за убийството на деца, цивилни, като означи, че го е направил по заповед на управлението, по-специално на Пригожин. Престъпникът описа, че в едно от мазетата на Бахмут е имало към 300-400 души, по-специално към 40 деца. Наемникът означи, че нито един човек не е бил освободен, тъй като е имало команда всички да бъдат унищожени. 42-годишният Улдаров до неотдавна беше пълководец на една от частите на терористичната формация.


Друг от пандизчиите на частната военна войска - Алексей Савичев - споделя, че в същия град е екзекутирал брутално 10 малолетни.

Главната прокуратура на Украйна разгласи, че стартира следствие по отношение на публикуването на признания на бойци на „ Вагнер “ за осъществяване на военни закононарушения в Украйна. „ Един от Телеграм каналите разгласява изявление с членове на по този начин наречената ЧВК „ Вагнер “, по време на което последните оповестяват за убийството на цивилни, в това число деца, както и на военнопленници от въоръжените сили на Украйна “, разгласи ведомството.

 

Отбелязва се, че посочената информация е вписана в Единния указател на досъдебните производства по член 438 от Наказателния кодекс на Украйна - нарушаване на законите и обичаите на войната.

Самопризнанията на вагнеровците, направени по време на изявлението, ще бъдат тествани в границите на наказателните каузи.

Освен това Главната прокуратура подсети, че Украйна води редица каузи против бойци на частни военни компании, воюващи за агресора Русия. Те са упрекнати във водене на нападателна война и посягане върху териториалната целокупност на Украйна (чл. 437, член 110 от Наказателния кодекс на Украйна).

 

От началото на пълномащабната война, която Русия стартира непредизвикано против Украйна на 24 февруари 2022 година, са регистрирани 80 000 военни закононарушения, осъществени от съветските терористи, в това число пандизчиите на „ Вагнер “ и бойците от Въоръжените сили на РФ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР