“Водя кампания в два големи района, изминахме хиляди километри, проведохме

...
“Водя кампания в два големи района, изминахме хиляди километри, проведохме
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: България не може да има управление без “Демократична България”


“Водя акция в два огромни региона, изминахме хиляди километри, организирахме срещи със стотици хора. Всички те споделят - желаеме ръководство, бизнесът желае непоклатимост. България би трябвало да има ръководство, политането в серпантина от предварителни избори значи да не можем да управляваме рецесиите в страната. Усилията на всички политици би трябвало да стимулират жителите да гласоподават. От интензивността зависи дали идващият Народното събрание ще е накълцан. Ако се конкурират единствено ядрата на партиите, може да не се стигне до кабинет. ” Това съобщи в изявление за bTV лидерът на листите на “Демократична България ” в Пазарджик и в София-област Антоанета Цонева на въпрос, по какъв начин ще разяснява заявката на водача на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков, че в случай че Политическа партия, Българска социалистическа партия и „ “ нямат 121 депутати, ще има нови избори.

На въпрос на водещия, дали при една нова коалиция сред трите обединения споразуменията още веднъж ще са двустранни с мандатоносителя, с цел да се избегне директна коалиция с Българска социалистическа партия, политикът отговори, че по-важно от това къде ще стоят подписите е, че “Демократична България ” ще отстоява изрично дневния си ред на масата на договарянията. “Ще отстояваме твърдо основни разлики с Българска социалистическа партия като позициите ни за “Газпром ” и за Украйна. За това желаеме поддръжка от гласоподавателите. България не може да има ръководство без “Демократична България ”. Колкото по-голяма мощ получим посредством поддръжката на жителите, толково по-добре ще може да отстояваме дневния си ред, с цел да има един закон за всички и България да бъде чиста от корупция ”, безапелационна бе Антоанета Цонева.

Тя препотвърди позицията на „ “, че България би трябвало да влезе в Еврозоната още през 2024 година, а преди този момент и в Шенген. “Корупцията пробива българската граница ”, бе отговорът ѝ на повода за зачестилите нарушавания по границата.

“Демократична България ” сме най-яросните бранители на енергийната диверсификация ”, сподели Антоанета Цонева и подсети, че групировката излезе на митинг в самото начало на ръководството на служебното държавно управление на Гълъб Донев, незабавно щом то даде сигнал за завой към “Газпром ”. После „ “ единствена изиска оставката на енергийния министър Росен Христов поради това, че не бяха купени резервираните танкери с полутечен газ и обезпечени слотове в Гърция и Турция. “Българската страна не може да бъде на колене, не можем да бъдем унижавани ”, сподели Антоанета Цонева. И подсети, че по времето на ГЕРБ вносът на газ е бил 94% от Русия и е имало нулева диверсификация.

“Нуждаем се от дълготрайни контракти за полутечен газ. Не може всички яйца да са в една кошница. От първия ден това е нашата позиция ”, приключи тематиката Цонева.

Тя бе безапелационна, че би трябвало да ограничим и каузи на съветския нефт, като подсети още, че “Демократична България ” от дълго време упорства рафинерията на “Лукойл ” в Бургас да бъде сложена под специфичен държавен надзор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР