Водоснабдителните компании са дали близо £80 милиарда на инвеститори, откакто

...
Водоснабдителните компании са дали близо £80 милиарда на инвеститори, откакто
Коментари Харесай

„Мръсно богатите“ шефове на водоснабдяването и канализацията обявиха за „фарс“, след като раздадоха почти £80 милиарда на инвеститори

Водоснабдителните компании са дали близо £80 милиарда на вложители, откогато промишлеността беше приватизирана преди повече от 30 години, стана ясно.

Бонанзата на дивидентите включва £2,5 милиарда единствено през последните две финансови години. Но доставчиците бяха подложени на критика, че усилват сметките на клиентите си, като в същото време не съумяха да се оправят с мрачния опит на промишлеността във връзка с течове и замърсяване.

Когато министър-председателят Маргарет Тачър стартира приватизацията на промишлеността в края на 80-те години, тя не остана длъжна. Но вложителите, които нахлуха от този момент – в това число доста задгранични купувачи – натовариха фирмите с задължения от £64 милиарда Financial Times откри, че задълженията са се нараснали с £8,2 милиарда през последните две години.

Дивидентите от 2,5 милиарда паунда от 2021 година довеждат общата сума до 78 милиарда паунда от приватизацията, споделя FT. Тя базира изследването си на данни от регулатора Ofwat, поправени по-късно спрям...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР