Водороден електромобил и водородни коли-играчки ще бъдат показани на 1

...
Водороден електромобил и водородни коли-играчки ще бъдат показани на 1
Коментари Харесай

БАН показва водородни електромобили и коли - играчки за Деня на детето

Водороден електрически автомобил и водородни коли-играчки ще бъдат показани на 1 юни от 11 до 15 часа пред постройката на Българската академия на науките (ул. 15-ти Ноември №1). По случай Деня на детето ще бъдат прожектирани просветителни клипове и филми. Срещу показване на удостоверение за ръководство на МПС присъстващите ще имат опция да тестват водородния електрически автомобил TOYOTA MIRAI FUEL CELL. Организатори са Институтът по електрохимия и енергийни системи – Българска академия на науките и " Технократи “.

Събитието е част от съпътстващата стратегия на срещата във връзка десетата годишнина на Съвместно дружество “Горивни кафези и водород”, която се организира на 28 май в София.

Българската академия на науките е сътрудник в предприятието “Горивни кафези и водород”. Водородните технологии имат голям капацитет за понижаване на излъчванията от CO2 на превоза и диверсификацията на източниците на сила. Следователно, ще допринесат за понижаване на излъчванията на парникови газове, ще разрешат да се увеличи каузи на възобновимите енергийни източници и доста ще се понижи общото ползване на сила.

Демонстрацията на водородни технологии стартира на 27 май в София и продължава на 30 май в Стара Загора и на 31 май в Благоевград.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР