Водоподаването е спряно в източната част на града-в кварталите Изток,

...
Водоподаването е спряно в източната част на града-в кварталите Изток,
Коментари Харесай

Две нови аварии оставиха без вода половин Перник

Водоподаването е спряно в източната част на града-в кварталите „ Изток ”, „ Мошино ”, „ Тева ” и „ Стара Тева ”, както и в селата Люлин и Големо Бучино. В същия регион повреда имаше и на 9 февруари. След отстраняването ѝ водопроводът е избил на други две места, сподели шефът на ВиК Борислав Иванов.

„ В сряда правихме повреда на същия тръбопровод. Всичко беше наред, дори аз бях доста прелестно сюрпризиран, че в 12 часа на обяд към този момент бяха подготвени сътрудниците и пуснахме водата. Да обаче в този момент мазета на 5 метра от тая повреда и на към 200 метра по-нагоре. ”
Авариралият тръбопровод е остарял. Той не е измежду сменените по време на водната рецесия, а е включен в плана за водния цикъл, чиято реализация би трябвало да започва през тази година. Днешните повреди са тежки, изисква се повече време за отстраняването им, сподели Иванов. 
„ Оня ден сложиха спешна скоба, което стана бързо. Обаче през днешния ден би трябвало да се режат части, да се наставят и мощно се надявам да стане в границите на работния ден, само че съм доста обезпокоен, тъй като първо са две повреди и в действителност е обвързвано с много по-сложни операции ”, сподели Иванов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР