Водолазна група се включи в издирването на 12-годишния Александър Цветанов

...
Водолазна група се включи в издирването на 12-годишния Александър Цветанов
Коментари Харесай

Водолази претърсиха водоеми в Перник заради Сашко, пещерняци обхождат всяка дупка

Водолазна група се включи в издирването на 12-годишния Александър Цветанов от Перник, от който няма диря трето денонощие, заяви за Dir.bg кметът на общината Станислав Владимиров. Те вече претърсиха водоемите в пернишкия квартал " Калкас " и не откриха нищо.

Около 15 часа водолазите влязоха и в шламохранилището. Общо три са водоемите в квартала, само че се претърсват всички езера в региона превантивно. В издирването се включиха и пещерняци, които оглеждат всяка по-дълбока дупка и пещера, прецизираха от кметския екип.

" Има ли някакви бетонни бункери на север от Перник ", попита в ранния следобяд и бащата на детето Александър Цветанов в профила си във Facebook и незабавно съгражданите му откликнаха, че ще му изпратят цялостен лист на скривалищата в покрайнината.

И през днешния ден в издирването взе участие и хеликоптер на Гранична полиция, планински спасители, полиция и жандармерия. Вертолетът излетя по-късно поради мъглата. 

Вече се работи по всички версии за изгубването на момчето, оповестиха импровизирано източници на Dir.bg. По данни на кмета към 40 са получените до този миг сигнали, че детето е видяно някъде из града, само че всички те са се оказали погрешни. Прегледани са и голям брой видеозаписи от чиновници на Министерство на вътрешните работи и общината, за момента без резултат.

Последният от тях бе публикуван в обществените мрежи към обяд в понеделник. На фрагментите се виждаше момче на метростанция " Сердика " в София със сходни тъмни облекла, само че от полицията бяха безапелационни, че не става дума за изчезналия Сашко.

С цялостна мощ не престават оперативно-издирвателните и процесуално-следствени дейности. Министерство на вътрешните работи ще продължи да работи без да стопира, до момента в който открие 12-годишния Александър Цветанов, съобщи по-рано през днешния ден шефът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов, представен от Българска телеграфна агенция. Отново в издирването са включени всички чиновници от пернишката дирекция, пожарникари, представители на Столична дирекция на вътрешните работи, жандармерия, Столична община, планински спасители и хиляди доброволци.

 Снимка: БТА

В цялостен размер се употребяват техническите средства, планувани за работа в сходна обстановка. Дронове с термокамери не престават да работят на терен, както и планински спасители с кучета. Полицейските четириноги също не са спирали да търсят дребния Александър. Всички налични камери за видеонаблюдение се ревизират непрестанно, както и всеки сигнал, подаден от жители.

Александър е висок към 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки " Адидас " и носи със себе си розово плюшено мече. Той изчезна на 11 ноември следобяд при разходка в локалната планина Голо бърдо.

По-рано през днешния ден стана ясно, че бащата на момчето е бил разпитан към този момент два пъти, само че не е бил подлаган на полиграф. 

 Снимка: БТА

" До момента са разпитани очевидци от близкия кръг на детето, които са го обгрижвали и са имали непосреден контакт с него. До момента не са събрани доказателства, че детето е жертва на закононарушение ", акцентира представителят на окръжното обвиняване в миньорския град прокурор Албена Стоилова и добави:

" Многократно се е случвало за къси интервали детето да бъде изпускано от взор поради болестта му, което е обвързвано с хиперактивност ".

Властите бяха безапелационни, че видеокамерите в града непрестанно се наблюдават, само че няма данни Сашко да се е возил в градския превоз.

На въпрос по отношение на публикуваното видео от кв. " Мошино ", на което се твърди, че е снимано 12-годишното момче, прокурор Стоилова съобщи, че досега няма доказателства, че това в реалност е Александър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР