Водолазите от СНЦ Приятели на морето“ проведоха поредната екоакция, по

...
Водолазите от СНЦ Приятели на морето“ проведоха поредната екоакция, по
Коментари Харесай

Водолази извадиха десетки килограми отпадъци от морското дъно

Водолазите от Сдружение с нестопанска цел „ Приятели на морето “ организираха следващата екоакция, по време на която извадиха десетки килограми боклуци от морското дъно край Моста.

Този път напъните на запалянковците бяха ориентирани към Северния и Централния плаж, където замърсяването е най-чувствително.

Инициативата се организира в събота, 18 юни. Тя е проведена от Община Бургас с поддръжката на водолазния клуб. В нея се включиха повече от 10 гмуркачи, измежду които още веднъж беше и украинката Наталия Поликова, пристигнала наскоро от Одеса.

Водолазите съумяха да извадят на повърхността доста стоманени предмети, пластмасови и стъклени бутилки. Дамска чанта и чадър също се оказаха измежду отпадъците на морското дъно.

В помощ на водолазите при изваждането на откритите в морето боклуци се включиха и жители, решили да се разходят по Моста в почивния ден. След акцията събраните отпадъци бяха превозени и депонирани.

Екоакцията се организира в границите на взаимен план на Община Бургас и Университет „Проф. доктор Асен Златаров“ – „Повишаване на знанията за морската околна среда за стабилно ръководство на морските запаси и реализиране задачите на наследник растеж“, финансиран по Програма за морско дело и риболовство 2014 – 2020 година, ДБФП № BG14MFOP001-6.004-0007-C01/МДР-ИП-01-237/14.12.2020 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР