Водолазите от клуб Приятели на морето“ в Бургас почистиха морското

...
Водолазите от клуб Приятели на морето“ в Бургас почистиха морското
Коментари Харесай

Водолази почистиха морското дъно около остров Света Анастасия

Водолазите от клуб „ Приятели на морето “ в Бургас почистиха морското дъно към остров Света Анастасия. Почистването съответства с Деня на детето и първия ден на акцията на Община Бургас за ограничение потреблението на пластмасови произведения за еднократна приложимост на острова.

Бургас

След час и половина под водата водолазите извадиха към три чувала с отпадъци.
Стефан Ковачев - водолаз: Основно железа, шишета, хартии... Мисля, че спрямо предходната година са по-малко. Много хора си мислят, че като хвърлят нещо и то изчезне във водата и към този момент не съществува, само че не е по този начин.
Островът беше превзет от деца, а всички посетители бяха посрещнати с прясно изпечени миди на тенекиена кутия, които водолазите извадиха от дъното към острова.
 Остров Света Анастасия чества на 15 август Остров Света Анастасия чества на 15 август
Осем курса с туристически корабчета са планувани на 15 август до острова Света Анастасия, когато за четвърти път ще бъде маркиран неговият празник....

Храната беше поднесена в картонени чинии, а напитките - в картонени чаши.
Росалина Димитрова: От през днешния ден на острова към този момент няма да се употребява пластмаса. Приключихме с потреблението на пластмасови съдове и принадлежности за еднократна приложимост.
Като част от фестивала „ Рециклирай с фикция “, проведен от Община Бургас във връзка Европейския ден на морето, в Морската градина на метри от плажа, беше сложена голяма риба от метал. Декоративната структура ще служи за събиране на пластмасови бутилки и да припомня, че мястото на пластмасата не е в морето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР