Водната каскада в Плевен през лятото е една от най-красивите

...
Водната каскада в Плевен през лятото е една от най-красивите
Коментари Харесай

Водна атракция събра погледите на туристите у нас

Водната каскада в Плевен през лятото е една от най-красивите атракции на града и място за културен туризъм. Общината продължава да отделя нужните средства за положителното поддържане на оборудването и то работи в цялостния си искра и потенциал, съобщи Българска телеграфна агенция.

Системата от водни уреди е построена пред 80-те години на предишния век на повърхност от към 10 декара. Десетки фонтани, водопади, струйници, басейни и водни огледала, измежду които са ситуирани скулптори от известни български майстори, свързват двата съществени площада на Плевен – „ Възраждане ” с храма-мавзолей, който носи името на Свети Георги Победоносец, настойникът на Плевен, и най-старият в историята градски площад „ Свободата ”, където през днешния ден се издига монументът на ген. Владимир Вазов и успехите на Българската войска.



Водната каскада е изключително привлекателна вечер, когато блества в разноцветни светлини. Стотици прожектори нощем  сменят в темп цветовете на своите светлини, което основава красива приказност от играта на водата със светлината. Шумът на водата отморява сетивата.

Хиляди са туристите на Плевен и през лятото, тъй като градът притегля посетители с Панорамата, музеите, галериите и културните събития - концерти и спектакли на летни подиуми. Заедно с живите срещи с изкуствата, незабравими остават миговете към водната атракция, както и от сантименталните срещи в околните кафенета и заведения за хранене.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР