Водната диета или водното гладуване“ е модно увлечение, което набира

...
Водната диета или водното гладуване“ е модно увлечение, което набира
Коментари Харесай

Учени: Водната диета е опасна

Водната диета или „ водното недояждане “ е фешън въодушевление, което набира скорост в обществените мрежи с таг #waterfast.

Тази процедура е изключително рискова, макар че дава обещание бързо съкращаване на тежестта. Идеята е да се гладува и човек да кара единствено на вода, чай или кафе. Храненето е изключено, написа Luxora Leader.

„ Подобна процедура е изключително рискова и е непосредствено обвързвана с анорексията. След зимните празници и несъразмерното глезене с всевъзможни вкусотии, диетата е изключително настояща. Защото всеки желае бързо да се раздели с насъбраните през празниците непотребни килограми “, изяснява специалистът по разстройство на храненето доктор Джоан Лабинер.

И добавя: „ Така наречената „ водна диета “ може да навреди на всички вътрешни органи, само че е изключително рискова за сърцето. Не инцидентно доста от анорексичните умират от сърдечен припадък. “

Тялото счита, че е настъпила изключителна обстановка. Затова не бърза да употребява аварийните мазнини, и се „ храни “ със запасите на личната си мускулна тъкан. А сърцето е един от най-мощните мускул в тялото.

„ Диетата фактически не е продължителна и при някои хора дава резултат. Например за малко на такава диета могат да се подложат хора с наднормено тегло и заболели с диабет 2, само че единствено под непоколебим лекарски надзор, “ изяснява нефрологът Джейсън Фанг.

Според специалисти по хранене, с цел да се поддържа резултатът от която и да е диета, отслабването не трябва да е повече от 1 кг на седмица.

В обществените мрежи „ водната диета “ се предлага като режим, който има доста плюсове. Според изказванията отводът от храна усъвършенства положението на кожата, понижава фрапантно наднорменото тегло, дава сила и заряд, вае тялото, „ почиства “ главата, усъвършенства съня...

Затова някои се подлагат на сходни диети в продължение на месец. А това несъмнено е рисково.

Източник: Новите родители
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР