Води се досъдебно производство срещу мъж от гр. Гоце Делчев

...
Води се досъдебно производство срещу мъж от гр. Гоце Делчев
Коментари Харесай

Тираджия от Гоце Делчев напуснал страната на 5-тия ден на карантината си

Води се досъдебно произвеждане против мъж от гр. Гоце Делчев за неспазване на наложителната карантина. При инспекция на Министерство на вътрешните работи и РЗИ е било открито, че мъжът не се намира на посочен от него адрес в гр. Гоце Делчев.

На 07 март 2020 година при влизане през контролно-пропусквателен пункт " Калотина " мъжът попълнил формуляр за събиране на данни на идващи от Италия.

Карантинният период, който той следвало да съблюдава, е до 22 март 2020 година

При сбъднат телефонен диалог с него по-късно, той декларирал, че се намира в Румъния.

Установено е, че мъжът е напуснал адреса на престояване още на 12 март 2020 година, като на идната заран минал границата в страната на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин Дунав мост " с влекач м. " Ивеко ".

След влезнали в действие законодателни промени от 14 март 2020 година, наказването за нарушение на разпоредба, правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразителна болест по хората, осъществено по време на зараза, пандемия или изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи е до пет години " отнемане от независимост " и санкция в размер от 10 до петдесет хиляди лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР