Води се диалог и мисля, че има решение, което е

...
Води се диалог и мисля, че има решение, което е
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Как никой не видя, че България най-накрая на...

" Води се разговор и мисля, че има решение, което е препоръчано на сектора. Въпрос на време е през днешния ден дали то ще бъде признато от браншна, и дали ще има единодушие за тип подкрепяне към този отрасъл ", сподели той в ефира на bTV.

" Политическата конюнктура в България зависи и от геополитическата конюнктура. Знаете какво се случва към нас и в международен мащаб. Темата е нажежена. Очевидно страната търси вид за решение на казуса и прави такова предложение. Правителството - министър председателят и Министерството на земеделието вършат това, което ще бъде от изгода за страната и в помощ на фермерите ", съобщи министър Гвоздейков.

 

По тематиката за медицинския хеликоптер той уточни, че такива дела би трябвало да сплотяват, а

 

" Как никой не видя, че България най-сетне направи стъпки за спасяването на човешки животи? Как никой не видя, че ние започваме към този момент с упорити и мощни крачки да вървим към Европа и да изравняваме стандарта с тях? Как никой не видях, че България закупува осем хеликоптера, с цел да построи системата за незабавна помощ? “, попита той.

 

" Ние притежаваме най-модерната техника, която има авиацията сега ", добави още той.

Транспортният министър разяснява, че всеки един хеликоптер може да има лебедка, само че не е било належащо. А с цел да я използваш, би трябвало да има утвърдени процедури.

 

" Три от общо осемте поръчани хеликоптера ще имат такова съоръжение. При неприятно време с едно натискане на копчето той може да кацне самичък ", съобщи Гвоздейков.

" Към момента към този момент има шест лиценцизирани болнични летища. Повечето от тях са в София. Процедурите се движат, екипът е на квалифициран, водачите са на разположение ", уточни още той.
 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР