Водещият Тъкър Карлсън - един от най-популярните коментатори за крайното

...
Водещият Тъкър Карлсън - един от най-популярните коментатори за крайното
Коментари Харесай

Fox News се раздели с най-голямата си звезда след шумния провал на делото за клевета

Водещият Тъкър Карлсън - един от най-популярните коментатори за крайното крило на Републиканската партия - напуща Fox News.

Карлсън е свален от екран, без да има опцията да се раздели със феновете си.

Решението беше оповестено след края на делото, при което Fox бяха принудени да платят 787,5 млн. $ поради клеветасрещу Dominion Voting Systems, нарочени от Доналд Тръмп през 2020 година за манипулатори на резултата от президентските избори.

" Fox News и Тъкър Карлсън се съгласиха да се разделят. Благодарим му за неговата работа за медията като водещ, а по-рано и като събеседник ", се споделя в късото известие на малкия екран.

Компанията не оповестява нищо повече за претекстовете за раздялата с Карлсън, който е лице на медията от повече от десетилетие. От 2016 година той се трансформира в най-рейтинговия им водещ, като междинната публика на предаването му беше над 3 млн. души - повече от всеки различен коментатор по кабелните малките екрани в Америка, показва The Hill.

Програмата Fox News Tonight, която замества сваленото му коментарно шоу, ще се води от други публицисти на ротационен принцип, до момента в който бъде определен титуляр за вакантната позиция.

Професионалната известност на Карлсън, а и на няколко други публицисти от Fox, беше сложена под голямо подозрение по време на процеса.

В хода на събирането на доказателствата бяха разкрити вътрешни мейли и известия, които демонстрират, че Тъкър Карлсън е знаел, че популяризира погрешна информация за изборите и за ролята на Dominion в тях.

Както той, по този начин и Шон Ханити и Лора Инграм - други известни коментатори по Fox News - са коментирали между тях, че съветниците на Доналд Тръмп лъжат.

" Сидни Пауъл лъже, апропо. Хванах я в неистина. Това е полуда ", написа Карлсън в известие до Инграм на 18 ноември 2020 година

" Сидни е чисто луда. Никой не желае да работи с нея. Същото важи и за Руди ", дава отговор му тя, имайки поради някогашния кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани, юрист на Тръмп и негов представител в акцията за оборване на изборния резултат.

" Нашите фенове са положителни хора и им имат вяра ", споделя още Карлсън в известията, които бяха разкрити в съда.

В друга поредност от sms-и, Тъкър Карлсън цитира туит на кореспондентка от Fox на име Джаки Хайнрих, която прави инспекция на изказване на Тръмп за операция на изборите от Dominion и показва, че не е намерила никакво удостоверение за думите му.

" Моля, уволнете я ", написа Карлсън в известие до Инграм и Ханити.

" Това би трябвало да спре незабавно, още довечера. Нанася големи вреди на компанията. Акциите ни вървят надолу. Това не е смешка ", написа още водещият.

В хода на делото беше разкрито и че един от виновните редактори на шоуто на Тъкър Карлсън - Рон Мичъл - е сравнявал в частни диалози изказванията за манипулиране на изборите с тайните теории за Бил Гейтс и чипирането през имунизациите.

Докато публицистите умишлено са давали естрада на тези неистини - най-радикалните поддръжници на Доналд Тръмп ги възприемаха като чиста истина и не престават да им имат вяра и до през днешния ден.

Напрежението докара до щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, когато Тръмп подгряваше гласоподаватели от цялата страна на митинг във Вашингтон, с цел да се опитат да спрат формалната процедура по потвърждаване на избора на Джо Байдън като президент.

При щурма починаха петима души, измежду които служител на реда, пребит до гибел от тълпата.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР