Водещият руски производител на петрол Роснефт отчита растеж на чистата

...
Водещият руски производител на петрол Роснефт отчита растеж на чистата
Коментари Харесай

Печалбата на Роснефт през първото полугодие е скочила до 7,2 млрд. долара въпреки санкциите

Водещият съветски производител на нефт " Роснефт " регистрира напредък на чистата си облага през първата половина на годината с 13 на 100 до 432 милиарда рубли (7,22 милиарда долара), подкрепят от строгия надзор върху разноските. Това заяви през днешния ден компанията, представена от Ройтерс.

Руските петролни групи се сблъскаха със западните наказания поради нашествието в Украйна, които спънаха световната им търговия и усложниха финансирането.

" Роснефт бе подложен на невиждан напън от враждебни външни фактори и незаконни наказания ", сподели в официално съобщение основният изпълнителен шеф Игор Сечин.

Русия стана очевидец на напускането на страната на западни компании след началото на по този начин наречената от Москва " специфична военна интервенция " в Украйна на 24 февруари. Би Пи (BP) разгласи през февруари, че се е отказал от 19,75-процентния си дял в " Роснефт ".

При все това съветският колос заяви, че петролните му продажби през интервала януари–юни са нарастнали с 5,7 на 100 на годишна основа, а дългът му се е намалил с 12 на 100 по отношение на началото на годината.

" Благодарение на високата оперативна успеваемост и удачните управнически решения ние сме в положение да осигурим непрекъснатост на бизнеса и да покажем постоянни резултати ", сподели Сечин, който е дълготраен съдружник на президента на Русия Владимир Путин.

На " Роснефт " се падаха към половината от петролните и газови запаси на Би Пи и една трета от производството на компанията. През юни Сечин съобщи, че Би Пи продължава да е най-големият частен акционер макар оповестеното отдръпване.

Сечин сподели тогава, че дивидентите на Би Пи ще бъдат тарансферирани в специфични сметки, без да даде детайлности. Русия наложи надзор върху капиталите и ограничи трансграничните прехвърляния на задгранична валута, с цел да устои на обвързваните с Украйна наказания.

" Роснефт " заяви през днешния ден, че Би Пи към момента има право на част от над 441 милиарда рубли (7,4 милиарда долара) за 2021 година

" Финансовите резултати от първата половина на 2022 година са вследствие на постоянна основа за погашение на междинни дивиденти и по-нататъшния напредък на общите заплащания през 2022 година ", се показва в официалното съобщение.

" Роснефт " оповести, че производството на въглеводороди през първото полугодие е достигнало еквивалента на 4,85 милиона барела нефт на ден, което е нарастване с 1,5 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година в " съпоставим периметър ", като се изключат пласираните през 2021 година активи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР