Водещият руски опозиционен лидер Алексей Навални обяви, че ще бъде

...
Водещият руски опозиционен лидер Алексей Навални обяви, че ще бъде
Коментари Харесай

Местят Навални в килия с още по-тежки условия

Водещият съветски опозиционен водач Алексей Навални разгласи, че ще бъде изместен в килия с още по-строги условия на задържане, ден откакто съветски апелативен съд удостовери наложената му 19-годишна присъда за екстремизъм, съобщи Франс прес.

В момента Навални се намира в наказателна колония в Мелехово, на 250 км източно от Москва, където постоянно е изпращан в дисциплинарна килия. Този път следва опозиционният политик би трябвало да бъде затворен в килия, известна като " ЕПКТ " - единичната килия с най-тежки условия в системата на съветските затвори.

" Вчера, незабавно след обжалването на делото против мен, ме водиха в комисията и оповестиха, че заради моята непоправимост ще бъда изместен в ЕПКТ за 12 месеца ", разгласи Навални посредством известие в обществените мрежи.

След ареста си през януари 2021 година той поддържа връзка главно посредством известия, изпратени до юристите му и по-късно оповестени в обществените мрежи.

" Една година ЕПКТ е най-тежката допустима присъда в затворническите колонии ", изясни Навални. Той добави, че се усеща " като изтощена рокзвезда на ръба на депресията, която е достигнала върха на класациите и към този момент няма към какво да се стреми ".

Засега не е ясно дали тези 12 месеца в единична килия ще забавят преместването на Алексей Навални в нова колония с още по-строги условия, както се изисква в новата присъда. Според решението Навални би трябвало да изтърпи периода на това наказване в една от колониите със специфичен режим, нормално предопределени за наказани на пожизнен затвор и за най-опасните нарушители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР