Водещият прокурор в най-известния скандал за данъчни измами в Германия

...
Водещият прокурор в най-известния скандал за данъчни измами в Германия
Коментари Харесай

Германският прокурор за данъчни измами подаде оставка в неочакван ход

Водещият прокурор в най-известния скандал за данъчни измами в Германия разгласи незабавната си оставка, обвинявайки правосъдната система на страната, че третира високопоставените нарушители с бели якички прекомерно снизходително.

Ан Брохилкер разгласи в понеделник, че се отдръпва от ролята си на началник на екип от повече от 30 прокурори в Кьолн, работещи по по този начин нареченото следствие cum-ex. Схемата, за която се счита, че е коствала на немските данъкоплатци повече от 10 милиарда евро, включваше комплицирани покупко-продажби за замяна на акции, употребявани за възобновяване на налог дял, който в никакъв случай не беше заплатен.

„ Винаги съм влагала сърцето и душата си в работата си като углавен прокурор, само че въобще не съм удовлетворена по какъв начин се преследват закононарушенията с белите якички в Германия “, сподели тя пред немската социална телевизия WDR в понеделник в изявление, добавяйки, че богатите и добре свързани виновници постоянно са можели да си тръгнат с санкции.

Разследващата работа на Брохилкер довед...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР