Водещият производител на компютърно оборудване за добив на криптовалута, компанията

...
Водещият производител на компютърно оборудване за добив на криптовалута, компанията
Коментари Харесай

Bitmain официално предложи ASIC устройства за добив на Ethereum

Водещият производител на компютърно съоръжение за рандеман на криптовалута, компанията Bitmain, публично разгласи началото на продажбите на устройството Antminer E3. Това е ASIC майнър за втората по капитализация в света криптовалута.
Главната специфичност на Antminer E3 е работата с логаритъма Ethash , употребен в Ethereum и редица други криптовалути.

В уеб страницата на Bitmain е оповестено, че хешрейтът на устройството „по най-консервативни оценки“ е 180 MH/s. Компанията акцентира, че напълно скоро този индикатор ще бъде покачен. Теглото на дребната цифрова плантация е 13 кг, потреблението на електрическа сила е в границите на 800 W.

Това са положителни индикатори и AMD и Nvidia вероятно ще се замислят. Към сегашен ден сходна плантация с видеокарти излиза към $3500 при себестойност на 1 MH/s  към $14. А при новото ASIC устройство, този индикатор е едвам $4. Разликата е колосална.



Първата партида Antminer E3 ще бъде доставена на 16-31 юли тази година при цена $800 . Приемат се само Bitcoin Cash и USD.

Интересно е, че през месец март, един от основателите на Ethereum Влад Замфир (Vlad Zamfir) организира анкета по отношение на основаването на нова версия на Ethereum, която да направи всички ASIC ферми безполезни. Повече от половината интервюирани са съгласни с тази концепция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР