Водещият производител на електрически автомобили Tesla претърпя сериозен шок, след

...
Водещият производител на електрически автомобили Tesla претърпя сериозен шок, след
Коментари Харесай

Tesla изтегля 285 хил. дефектни автомобила в Китай

Водещият производител на електрически коли Tesla претърпя сериозен потрес, откакто се оказа, че хиляди коли, съединени в завода ѝ в Китай са били дефектни.

Компанията разгласи, че изтегля над 285 хиляди коли в Китай, с цел да в профил недостатък в асистирания режим на ръководство, съобщи Си Ен Би Си.

Става въпрос за коли Model 3 и Model Y. От тях 250 хиляди са били създадени в китайската фабрика в Шанхай, а останалите малко над 30 хиляди – в Съединени американски щати.

Проблемът е, че водачите могат, без да схванат, да изключат режима на асистирано шофиране – да вземем за пример посредством вземането на внезапен завой.

На процедура дефектът ще бъде поправен без да се постанова физически ремонт на всеки от колите, а единствено смяна в кода, само че все пак механически поправката се води евакуиране.

Цената на акциите на Tesla краткотрайно пострада и загуби към 5% от цената си по време на търговията през вчерашния ден. Но все още тя остава относително висока при 680 $ за дял – с над 20% повече от най-дъното от 560 $ за акция, записано на два пъти тази година – при започване на март и в средата на май. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР